Úvod > Festivaly > Škola vína - Somelier junior

Škola vína - Somelier junior

Dalšie akcie v kategórií

Škola vína - Somelier junior
Dátum:
5.4. - 5.4.2019
Čas konania:
17:00
Názov:
Škola vína - Somelier junior
Miesto:
Hlavné námestie 95/49
Usporiadateľ
Boutique Hotel Hviezdoslav, Kežmarok
Popis akcie:
Somelier junior
Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.
Účastníci sa vzdelávajú v témach: Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív,servis, snúbenie jedla a vínaSenzorické hodnotenie vínaZáklady vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo SlovenskaPrednáša: Beáta Vlnková
Písomná skúška: test 30 otázokPraktická skúška: servis červeného vína
-----------------------------Termín: 22. – 24. marec 2019 (piatok 17.00 – nedeľa 12.00)Miesto konania: Paradox Winebistro & Café, Palisády 29/A, Bratislava
Program prednášok a skúšok:22.3.2019, t.j. piatok 17.00 – 21.00Somelier a jeho profesiaHistória a súčasnosť somelierskej profesie Úlohy someliera v gastronómii Povinnosti a činnosti someliera Vínna pivnica, denná enotéka Temperovanie jednotlivých druhov vína Vínny lístok (obsah, pravidlá zoradenia vína) Voda a víno Aperitívy a digestívy (vhodné druhy, význam, ponuky) Senzorické hodnotenie vínaZákladný postup pri hodnotení vínaNácvik - rozlišovanie základných chutí Degustácia 5 vzoriek vína
23.3. 2019, t.j. sobota 9.00 – 17.00 VinohradníctvoAmpelografia Základy pestovania viniča Technológia vína Rozdelenie vín podľa systému O.I.V. Základný postup pri výrobe bielych a červených vín Výroba ružových vín Výroba šumivých vín (metódy výroby, klasifikácia) Výroba tokajských vín
Vinohradníctvo a vinárstvo SlovenskaHistória vinohradníctva a vinárstva na území Slovenska Vinohradnícke oblasti a rajóny Slovenskej republiky Odrody viniča pestované v SR
Priebežne degustácia 15 vzoriek vína
24.3.2019 t.j nedeľa. 9.00 – 12.00 h Praktické cvičenie Servis bieleho, červeného a šumivého vína Priebežne degustácia 5 vzoriek vína
Písomná a praktická skúška
Cena: 190 €Cena zahŕňa: odborné prednášky, degustácia 25 vzoriek vína, certifikát pre úspešných absolventov skúšky
-----------------------------
Termín: 5. – 7. apríl 2019 (piatok 17.00 – nedeľa 12.00)Miesto konania: Boutique Hotel Hviezdoslav Kežmarok
Program prednášok a skúšok:5.4.2019, t.j. piatok 17.00 – 19.30Somelier a jeho profesiaHistória a súčasnosť somelierskej profesie Úlohy someliera v gastronómii Povinnosti a činnosti someliera Vínna pivnica, denná enotéka Temperovanie jednotlivých druhov vína Vínny lístok (obsah, pravidlá zoradenia vína) Voda a víno Aperitívy a digestívy (vhodné druhy, význam, ponuky)Priebežne degustácia 5 vzoriek vína 
5.4.2019, t.j. sobota 9.00 – 12.3013.30 – 15.3018.00 – 20.00
Senzorické hodnotenie vínaZákladný postup pri hodnotení vínaNácvik - rozlišovanie základných chutí Degustácia 5 vzoriek vína
VinohradníctvoAmpelografia Základy pestovania viniča Technológia vína Rozdelenie vín podľa systému O.I.V. Základný
Objednať cez TicketPortál